اجرای مقاوم سازی با FRP
گروه مقاوم سازی رامان در راستای مقاوم سازی پروژههای متعددی در زمینههای مختلف مقاوم سازی به اجرا درآورده است. این شرکت پس از طی مسیر هر پروژه( شرح در صفحه اصلی سایت) و انجام محاسبات ، اجرای مقاوم سازی با FRP را نیز توسط مهندسین فنی و با تجربه و اکیپ اجرایی آموزش دیده، انجام میدهد.
خدماتی اجرایی که ما در این سیستم ارائه می دهیم شامل:
- انجام کلیه پروژه های مقاوم سازی با FRP
- اجرای سیستم FRP جهت افزایش طبقات ( تا افزایش 8 طبقه سابقه داریم)
- تهیه مصالح FRP در کلیه فیلدها و صنایع مختلف
- ترمیم سیلو ها و مخازن پترو پالایشی و کارخانه های سیمان با FRP
- تعمیر لولههای خورده شده نفت و گاز با پوشش FRP
در قسمت های دیگر سایت می توانید کلیه مصالح FRP و روش های مقاوم سازی با این سیستم را مشاهده نمایید.
در اینجا روش اجرای مقاوم سازی با FRP به صورت مختصر شرح داده می شود:
الیاف FRP
FRP که مخفف عبارت Fiber Reinforced Polymer میباشد، کاربردهای متفاوتی در صنعت ساختوساز و مقاوم سازی دارد.
بیشترین کاربرد FRP در ترمیم و تقویت و مقاوم سازی ساختمانها با کاربریهای متفاوت و انواع سازهها است. الیاف FRP با قرار گرفتن و نصب بر روی سطوح بتنی از قبیل دالها، تیرها، ستونها، دیوارهای بتنی، فونداسیون بتنی و سایر سطوح سازههای مختلف میتواند باعث افزایش مقاومت بتن شوند.
الیافهای FRP با داشتن مقاومت بالا در برابر مواد شیمیایی، از جمله مصالح مناسب جهت ایجاد خاصیت ضدخوردگی میباشند. همچنین سبک بودن و نصب آسان این الیاف باعث استقبال بالا از این محصول شده است.
انواع الیافهای FRP
الیاف کامپوزیت FRP : الیاف کامپوزیت FRP پارچههایی در یک یا دو جهت هستند که به صورت رولهایی به عرض ۵/۰ و طول یک متر
انواع الیاف FRP مورد استفاده در مصالح کامپوزیتی FRP، الیاف پلیمری کربن، شیشه، آرامید و بازالت هستند که محصولات کامپوزیتی آنها به با نامهای الیاف کربن CFRP، الیاف شیشه GFRP، الیاف آرامید AFRP و الیاف بازالت BFRP در بازار موجود میباشند. البته پر کاربرد ترین الیاف ها در صنعت مقاوم سازی کربن و شیشه می باشند.
نصب و اجرای مقاوم سازی با FRP
اجرای پروژه مقاومسازی با FRP و نصب این کامپوزیتها نیازمند نیروی کار ماهر، با تجربه و متخصص در این امر است. چرا که اشتباه در نصب از کارایی و کارآمدی مصالح FRP کاسته و ممکن است در جهت افزایش مقاومت سازه گامی برداشته نشود.
از جمله اشتباهات رایجی که در نصب این کامپوزیتها انجام میشود، نصب بدون آمادهسازی سطوح، استفاده از چسب و رزین و ابزار نامناسب، عدم اطمینان از چسبیدن درست و اصولی تمامی ورق (کنارهها و گوشهها) و ایجاد فاصله زمانی زیاد بین آغشته کردن سطح با چسب و نصب FRP است.
مراحل نصب FRP
- پرکردن ترکهای با عرض بیشتر از ۳/۰میلیمتر با تزریق تحت فشار اپوکسی و اطمینان از عدم ایجاد و گسترش ترک بر روی سطح بتن.
- اثرات خوردگی و رسوبات آن روی بتن پاکسازی شده و خرابی های ناشی ازخوردگی قبل از اجرای FRP ترمیم گردد.
- هرگونه آثار رنگ، برآمدگیها، گوشههای ناهموار و دارای اعوجاج، سطوح مقعر و گودی و هرگونه مواد زائد از سطح بتن حذف شود تا از چسبیدن الیاف به سطح بتن اطمینان حاصل گردد. با استفاده از خمیره بتونه شکل اپوکسی می توان ناهمواریهای سطح بتن را ترمیم نمود.
- سطح بتن به میزان حداکثر ۱ میلیمتر ساب می شود.
- گوشه های مقاطع بتنی مطابق آنچه در نقشه ها آمده است گرد می گردند.
- سطح بتن گرد روبی شده و در صورت تمیزکردن سطح با آب، خشک می گردد.
- اختلاط مناسب رزین ها مطابق روش توصیه شده توسط سازنده، در شرایط دمایی مناسب، بصورتی که رزین به رنگ یکنواخت و یکدست برسد.
- سطح بتن به صورت یکنواخت و مناسب با رزین اپوکسی پوشیده می شود. بدین منظور از فرچههای مخصوص، که توسط سازنده تهیه میگردد، استفاده می شود.
- الیاف FRP بروی سطح بتن آغشته به رزین اپوکسی نصب می گردد.
- عمل آوری هر یک از لایه های FRP نصب شده تا قبل از جایگذاری لایه های بعدی باید تحت نظر بوده و کنترل شود. در صورت احتمال عمل آوری نادرست از نصب لایه های بعدی جلوگیری بعمل آید.
تغییرات نامناسب حرارت، تماس مستقیم با باران، گرد و غبار، کثیفی، تابش شدید آفتاب، رطوبت بالا میتواند به سیستم FRP صدمه بزنند و باعث می شوند تا عمل آوری رزین درست انجام نشود .لازم است تا زمانی که رزین عمل آوری کامل می شود از آن حفاظت نمود، این منظور با چادر پیچی و پوشش لاستیکی امکان پذیر می باشد.
4 نظر
سلام
ایا رزین نقش مقاومتی در سیستم frp دارد؟
با سلام و عرض ادب
رزین ها نقش مقاومتی در تحمل نیرو ها ندارند، در واقع نقش اصلی رزین اتصال الیاف Frp به بتن هست و البته تحمل تنش های سطحی روی الیاف هم بر عهده دارند. اطلاعات بیشتر را در https://raman-eng.ir/products/epoxy-resin/ ببینید
با سلام
اجرای frp چند روز طول میکشه؟مثلا هر یک ستون؟
با سلام و عرض ادب.
به چند مورد بستگی دارد. اگر بتن دچار خوردگی و اعوجاج و … باشد و نیاز به ترمیم زیادی باشد باید وقت بیشتری صرف کنیم. برای نمونه ای که گفتید یک ستون در حالت عادی دو تا سه روز کار دارد.
نوشتن نظر