مخازن بتنی ذخیره، تأسیساتی به منظور ذخیره سیالات اعم از سمی و غیر سمی و ترکیبات شیمیایی متفاوتی می باشند. اهمیت رفتار مناسب لرزه ای این نوع سازه بر کسی پوشیده نیست. لذا مقاوم سازی و تقویت مخازن این چنینی اهمیت دارد.
مخازن بتنی
مخازن آب باتوجه به حساسیت و نیاز مبرم به آنها درهنگام وقوع زلزله های مخرب به عنوان شریان حیاتی محسوب می شوند لذا با ضریب اطمینان بسیار بالایی طرح میگردند بدیهی است که در مواقع بحران و پس از زلزله درشهرهای بزرگ مهمترین مسئله تامین آب شرب بهداشتی می باشد.
در نتیجه این مخازن باید از مقاومت کافی برخوردار بوده و تخریب نشوند. از جمله مشکلات این مخازن خوردگی و پوسیدگی در آن هاست. برای تقویت مخازن و جلوگیری از خوردگی آن ها از الیاف FRP شیشه، کربن و آرامید استفاده می شود.
تقویت در پالایشگاه
سیلو های بتنی جهت نگهداری مواد و مصالح نیز جزو مخازنی است که در طول زمان نیاز به تقویت دارد.
مخازن نفتی نیز برای ذخیره سازی نفت استفاده می شوند. خوردگی کف این مخازن یکی از مشکلات مهم ذخیره سازی نفت خام و مایعات گازی است. نشست مخازن بزرگ نفتی موجب آلودگی آب های زیرزمینی و وارد آمدن خسارت های جبران ناپذیر به محیط زیست می شود. برای جلوگیری از خوردگی و تقویت مخازن دارای خوردگی می توان از لمینت های FRP و فایبرگلاس و روش هایی مانند حفاظت کاتدی استفاده کرد.
نوشتن نظر