در انیمه زیبای زیر نحوه ترمیم ترک یک پل را خواهید دید:
روش ترمیم ترک و تعمیر پل های بتنی
بتن با وجود مزایای منحصر به فرد که باعث استفاده روز افزون از آن در عرصه ساخت و ساز و صنعت گردیده است ، دارای خصوصیاتی است که در صورت عدم به کارگیری تمهیدات لازم می تواند منجر به تخریب زود رس و کاهش عمر و دوام سازه ها گردد.
از جمله این موارد می توان به خوردگی کلریدی یا کربناتی میلگردها ، سولفاته شدن ، خوردگی اسیدی ، فعالیت باکتریایی ، سایش ، مشکلات طراحی ، ذوب و یخ ، تبلور نمک ، حریق و .. اشاره کرد. برای حفظ دوام بتن در برابر موارد فوق ،باید با شناخت مکانیزم تخریب ، راهکارهای مقابله به کار گرفته شود.
روش تعمیر و تقویت پل های بتنی:
امروزه روشهای مختلفی جهت تعمیر و نگهداری سازه های بتنی وجود دارد که هر یک بسته به شرایط اجرایی ، بهره برداری و محیطی می توانند کارامد و موثر باشند. از جمله عوامل موثر در انتخاب مصالح و روش تعمیر می توان به موارد ذیل اشاره کرد:
- شرایط بهره برداری
- شرایط دمایی
- محدودیت های زمانی اجرا
- شرایط دمایی زمان اجرا
- محدودیت های اقتصادی
- محدودیت های دسترسی
- دوام مورد نیاز
- ابعاد آسیب
- علت بروز آسیب
- امکان و نیروهای موجود و قابل دسترسی
- …
در هر عملیات ترمیم سازه یک یا چند آیتم می توانند پررنگ تر و تعیین کننده تر در روش انتخابی باشد. از جمله انواع روشهای ترمیم استاندارد و رایج می توان به عوامل زیر اشاره کرد :
- اجرای شاتکریت بتن
- بتن پیش اکنده
- روش دستی
- قالب بندی و بتن ریزی
- تزریق رزین اپوکسی
- تزریق رزین پلی یورتان
- استفاده از ملاتهای اماده
- استفاده از بتن و چسب لاتکس
- استفاده از بتن و چسب اپوکسی
- استفاده از بتن پلیمری
- استفاده از انواع پوشش های پلیمری
- استفاده از الیاف پلیمری ( FRP )
از این رو شناخت عوامل موثر در تخریب ، تشخیص علل آسیب های وارده بتن ، آشنایی با روشهای مختلف تعمیر و پتانسیل های آن و نیز عوامل موثر در انتخاب روش تاثیر زیادی در موفقیت فرآیند تعمیر و دوام آن داشته باشد.
نوشتن نظر