شرکت رامان متخصص مقاوم سازی و بهسازی سازه های بتنی

کاربرد FRP

 

مقاوم سازی ستون
کاربرد FRP

الیاف FRP کاربردهای مختلفی دارد و بدلیل مزایای فراوان آن در صنایع مختلفی از صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرد . مقاومت کلی سازه متاثر از میزان مقاومت تک تک المان های سازه است که به کمک سیستم مقاوم سازی با FRP می توان سطح آنرا ارتقا داد .

به طور کلی در بیشتر مناطقی که نیازمند افزایش میزان مقاومت هستیم می توان از الیاف FRP استفاده کرد . کاربرد الیاف RFP بدنبال فرسوده شدن بناها و در جهت تعمیر ،‌ترمیم و تقویت ساختمان ها می باشد . کاربرد الیاف FRP در بهسازی لرزه ای سازه ها و اجزای موجود در آنها می باشد . کاربرد الیاف FRP در بهسازی لرزه ای سازه ها و اجزای موجود در سازه ها می باشد .

کاربردهای FRP را امروزه در اکثر اجزایی که باید دارای مقاومت بالایی باشند؛ می توان مشاهده کرد، مزایای زیاد کامپوزیت FRP تمام صنایع را جذب خود نموده است. کاربرد FRP به دنبال فرسوده شدن سازه‌ های زیر‌بنایی و نیاز به تقویت و مقاوم سازی سازه‌ها انجام می‌شود.

از طرفی بهسازی لرزه‌ای سازه‌ ها بخصوص در مناطق زلزله‌ خیز، اهمیت فراوانی یافته است. در این میان این تکنیک‌ها به دلیل اجرای سریع و هزینه‌های کم مورد پسند جامعه مهندسی برای کاربرد FRP قرار گرفته است. دلیل دیگر کاربرد ورق‌ها و پروفیل ها در سازه های بتنی به صورت نصب خارجی EBR و میلگردهای FRP و کاربرد آن در داخل بتن، جلوگیری از پدیده خوردگی در برابر اسید های قوی و افزایش عمر سازه می‌باشد.

بطور کلی جهت مقاوم سازی اجزای و المان های زیر در ساختمان می توان از الیاف FRP استفاده کرد :

 

۱- مقاوم سازی ستون ها با FRP

۲- مقاوم سازی دیوار با FRP

۳- مقاوم سازی تیرها با FRP

۴- مقاوم سازی اتصالات بتنی و بازشوها با FRP

۵- مقاوم سازی فونداسیون با FRP

۶- مقاوم سازی سقف و دال با FRP

مقاوم سازی تیر

از دیگر کاربردهای FRP بدلیل خاصیت ضد خوردگی آن در تقویت سازه های آبی و در مجاورت دریا می باشد . بطور کلی بدلیل این خاصیت در الیاف FRP می توان سازه هایی را که در محاورت دائمی یا موقتی آب یا مواد شیمیایی می باشند ، مقاوم سازی کرد .

از دیگر کاربردهای FRP در تقویت سازه های بتنی و اجزای بتنی آن می باشد . از FRP می توان در بهبود عملکرد ، افزایش سختی المان های شهری مثل : مقاوم سازی دکل های شهری ، مقاوم سازی پایه پل ها ، مقاوم سازی چاهک های فاضلاب و ….. استفاده کرد .

سایر کاربرد FRP در صنعت می باشد و می توان در مقاوم سازی لوله های زیرزمینی ، لوله های فولادی ، مخازن بتنی و فولادی ، دودکش های صنعتی ، برج های ختک کننده و … از آنها استفاده کرد.

ضمنا مصالح FRP بدلیل خاصیت های مهم آن مثل عدم زندگی در برابر آب و مواد اسیدی قوی می تواند جایگزین مناسبی برای سایر مصالح فولادی باشد و سبب افزایش طول عمر آنها گردد .

برای مثال می توان میلگردهای FRP را جایگزین میلگردهای فولادی و معمول در ساختمان کرد و مانع از بروز پدیده ی خوردگی میلگردها و ترک بتن به مرور زمان شد و در نهایت مقاوم سازی ساختمان را در پی خواهد داشت .

در ادامه کاربرد FRP به اختصار آورده شده است :

 

۱- کاربرد FRP در مقاوم سازی تیرهای بتنی

۲- کاربرد FRP در مقاوم سازی دال های بتنی

۳- کاربرد FRP در مقاوم سازی ستون های بتنی

۴- کاربرد FRP در مقاوم سازی سقف

۵- کاربرد FRP در مقاوم سازی پایه پل ها و بهسازی پل ها

۶- کاربرد FRP در مقاوم سازی ستون های درون آب

۷- کاربرد FRP در مقاوم سازی دودکش های صنعتی

۸- کاربرد FRP در مقاوم سازی سیلوها

۹- کاربرد FRP در تقویت شمع ها

۱۰- کاربرد FRP در مقاوم سازی لوله های زیر زمینی

۱۱- کاربرد FRP در مقاوم سازی برج های خنک کننده

۱۲- کاربرد FRP در مقاوم سازی لوله های فولادی

۱۳- کاربرد FRP در مقاوم سازی لوله های GPR

۱۴- کاربرد FRP در مقاوم سازی لوله های بتنی

۱۵- کاربرد FRP در مقاوم سازی مخازن زیر زمینی فولادی یا بتنی

۱۶- کاربرد FRP در مقاوم سازی دکل های تاسیسات شهری

۱۷- کاربرد FRP در بهسازی چاهک های فاضلاب

کاربرد FRP
کاربرد FRP
5/5 - (1 امتیاز)

نوشتن نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.